Tandläkare Höör

Blogg om tänder & tandvård

Skadade tänder bör lagas omgående

Tandvärk som inte går över, en utslagen tand eller en tappad plomb? Det finns många orsaker att uppsöka akut tandvård när den vanliga tandläkaren har stängt.

Segt godis, som till exempel knäck, har väl alla lärt sig att man egentligen ska suga på. Fast det är väldigt lockande att tugga lite lätt och känna smakerna breda ut sig i munnen. Plötsligt inser man att det är något som sitter i knäcken, är det en bit mandel eller… Ve och fasa! Det är en plomb! Typiskt nog är det stängt hos den vanliga tandläkaren också.

Det är vid sådana här situationer man tackar stjärnorna för att det finns utomordentligt bra akuttandläkare. De har dessutom öppet på så kallade obekväma tider. Att med lätthet kunna ringa ett samtal och få en akuttid samma dag är helt fantastiskt. Man bör inte, och ska inte, gå någon längre tid med en skadad tand.

Akuttandvården gör jobbet direkt

Andra tillfällen när det är bra att söka akuttandvård är ju givetvis när man slagit ut en eller flera tänder. Det kan vara så enkelt att man snubblat och ramlat fel som gjort att man slagit ut en tand. Självklart finns det andra tillfällen också när tänderna kan bli utslagna, en oturlig idrottsskada eller liknande.

Många gånger förvärras problemen om man väntar för länge med skador som kommer plötsligt. Därför är det bra att söka vård direkt hos akuttandläkaren. Skulle det behövas en uppföljning av behandlingen kan den vanliga tandläkaren ta vid och fortsätta arbetet tills allt är klart.

4 Jan 2021