Tandläkare Höör

Blogg om tänder & tandvård

Du får många goda råd av en tandhygienist i Solna

Det är viktigt med en god munhälsa för att undvika olika tandsjukdomar som exempelvis tandlossning. En tandhygienist i Solna hjälper dig med din munhygien.

Det finns roligare saker att göra än att gå till tandläkaren så det är bra att se till att besöken där blir så få som möjligt. Att hålla tänderna rena är inte så enkelt som du kanske tror, och det är lätt att det uppstår hål i en tand. Även om du är noga med tandborstningen och sällan äter sötsaker så kan du få plack, karies eller andra tandsjukdomar. Det är svårt att på egen hand ha full kontroll på sin munhälsa. I Solna finns det god hjälp att få av en tandhygienist som ser till att dina tänder mår bra. Om du gör ett besök där med jämna mellanrum kan du med egenvård hålla en god munhygien.

En tandhygienist ger dig både behandling och goda råd

När du besöker en tandhygienist i Solna så blir du undersökt med den senaste tekniken och du får goda råd om hur du ska sköta dina tänder. Du får tips om vad du bör äta och inte äta, hur du använder tandtråd och allt annat som hjälper dig att sköta din munhygien. Om du har plack på dina tänder så tas den bort med skrapning. Det kan hända att du har tandsten som är vanligt förekommande hos många människor. Tandhygienisten tar då även bort den då tandsten kan leda till tandköttsinflammation eller tandlossning. På denna hemsida hittar du mer om att besöka en tandhygienist: www.tandhygienistsolna.se

2 May 2022