Tandläkare Höör

Blogg om tänder & tandvård

Osynlig tandreglering

Med dagens moderna tandreglering så behöver man inte längre de gamla tandställningarna i metall för att få raka tänder. Man kan istället reglera tänderna på ett skonsamt och osynligt sätt.

Förr i tiden så fanns det bara tandställningen i metall som kunde reglera sneda tänder. Den kunde vara mycket smärtsam och det kunde också vara svårt att hålla rent med en sådan tandställning. Om man var tvungen att använda sig av den gamla tandställningen så kunde det också vara lite pinsamt eftersom den syntes så tydligt i munnen.

Med den moderna metoden som kallas för Invisalign så kan man reglera tänderna på ett mycket skonsamt sätt och det bästa av allt är att den är osynlig. Metoden Invisalign består av transparenta skenor som därför inte kommer att synas när man öppnar munnen, så det är fritt fram att skratta och le obehindrat.

Invisalign - en lättsam metod till raka tänder

Att ta hjälp av Invisalign för att få jämna tänder är en mycket lätt metod eftersom man bara behöver sätta i skenor utmed tandraden. Man kommer själv att sätta i dem och kan mycket lätt ta ur dem när man så önskar för att exempelvis borsta tänderna.

För att ta del av denna smarta metod så börjar man med en undersökning hos tandläkaren och där kommer man att få anpassade skenor och inom tre månader är tänderna reglerade. Det finns flera professionella tandläkare att gå till om man behöver hjälp med tandreglering i Göteborg. För dig som är trött på sneda tänder - prova Invisalign!

23 Feb 2021