Tandläkare Höör

Blogg om tänder & tandvård

Jämför alltid pris hos tandläkaren

Vi som är kunder, reagerar ofta ganska ologiskt när det kommer till situationer där vi är kunder. Vi är till exempel oftast vana vid att alltid jämföra priser när vi handlar i affären, när vi ska köra resor till ställen i Sverige, eller till resmål utomlands. Ska vi köpa en ny köksmaskin, eller en dator, mobil eller någon annan dyrare vara, då letar vi efter bästa pris och jämför noga innan vi bestämmer oss. Men när det kommer till tandläkare, går vi oftast till den tandläkare som vi alltid har gått till och betalar snällt den avgift som tandläkaren kräver av oss, utan att jämföra priser.

Man kan jämföra priser mot en referensprislista

När vi väl har betalat det som tandläkaren vill ha, knyter vi näven i fickan och förbannar tandläkaren för att ta så dyra priser. Gör inte det. Då är det bättre att i förväg jämföra de olika tandläkarna, jämföra deras priser med varandra, läsa på och ta reda på deras referenser, precis som  man gör innan man bestämmer sig för till exempel en hantverkare. De flesta är så vana vid att vi har tandvård och sjukvård, där allt går genom landstinget och att alla tandläkare tar samma priser. Det gör de inte. Dessutom kan många känna att de inte har en aning om vad saker och ting borde kosta hos tandläkaren. Det kan man ju inte förvänta sig av människor. Därför finns det en referensprislista, som talar om för oss vad saker och ting borde kosta hos en tandläkare. Den hittar man på tandläkarverkets hemsida.

Läs på innan du bestämmer dig

Ta reda på så mycket du kan om tandläkaren innan du går dit. Du kan läsa om de olika tandläkarna, på omdömessajter, precis som andra tjänster som du funderar på att anlita. Olika tandläkare behandlar ju sina patienter olika. Vi har ju slutat vara patienter i en och samma landstingsvård. Numera är vi ju kunder, som i vilken annan bransch och har makten att välja vilken tandläkare som vi vill anlita och inte vill gå till. En konkurrens mellan tandläkare gör att de bör skärpa sig och inte bete sig hur som helst, eller ta vilka priser som helst. Välj också någon som det är lätt att ta sig till. Bor man till exempel i Solna kan man googla "tandläkare Solna" för att få tag i någon som arbetar nära dig, eller klicka på denna länk: https://www.solnatandläkarna.nu.

25 Jun 2019