Tandläkare Höör

Blogg om tänder & tandvård

Hitta en bra tandläkare inte lätt

Det finns bra tandläkare och så finns det de som inte är lika bra. Det finns de som slarvar med hygienen och kan åstadkomma svara smärtor om de gör det. Till exempel; om du har gjort en rotfyllning av en tand som har dött, kan hygienen som tandläkaren har, göra att du i ett senare skede kan få en inflammation i roten. Det gör väldigt ont och åstadkommer skada i din mun. I sådana fall kan du behöva göra om rotfyllningen, det kan bli smärtsamt om roten är inflammerad. Som tur är finns det bedövningar som ger dig möjlighet att härda ut det tandläkarbesöket.

Viktigt att tandläkare håller strikt hygien

En tandläkare måste hålla en mycket strikt hygien för att inte smitta sina patienter. Har en tandläkare riktigt dålig hygien kan du till och med bli smittad av gulsot i tandläkarstolen. Därför bör du se upp med vilken tandläkare som du går till. Du kan leta i IVO (Inspektionen för vård och omsorg) om det finns klagomål på just din tandläkare. Någon som har fått många klagomål bör du definitivt se upp inför.

Då kan du med fördel välja en annan tandläkare. Om du inte känner till någon som är bra kan du alltid fråga vänner och bekanta om en bra tandläkare. När du går till din nya tandläkare är det viktigt att personkemin fungerar mellan er. Du bör få en som, förutom hygienen också är lyhörd för dina behov och är bra på att lyssna på dig. Du måste kunna berätta om vilka behov du har och vad du önskar av din tandläkare. Upplever du att han eller hon inte lyssnar bör du vända dig till en annan.

I Stockholm finns många tandläkare

Bor du i Stockholm, finns det många att välja mellan. En snabb sökning på internet ger för handen att det finns så många som 240 tandläkare att välja mellan, troligtvis fler eftersom alla inte är registrerade på vården.se. Vill du ha tag i någon som arbetar med tandimplantat, bör du söka efter tandimplantat Stockholm. Bor du någon annanstans i vårt avlånga land, skriver du det ortnamn där du bor i sökfältet efter tandimplantat, så får du flera förslag på tandläkare som arbetar just med tandimplantat nära dig.

20 Mar 2018