Tandläkare Höör

Blogg om tänder & tandvård

Få din egen tandläkare i Solna!

Solna är en av de finare förorterna till Stockholm. I likhet med Täby, Djursholm och Vallentuna, bor de som är mer medvetna om förorter och som vill bo i en förort som inte har problem med bilbränder, hög kriminalitet och social oro. Solna har en nyligen uppförd stor arena för alla som är intresserade av fotboll och konserter. Intill ligger ett annat nytt bygge med en galleri för 100-tals stora och små affärer. Här kan du som bor, få de flesta behov tillgodosedda. Här ligger flera industrier, företag och andra arbetsplatser. Här finns skolor och förskolor och villor, radhus och flerfamiljslägenheter. Här finns vårdcentral och tandläkare i Solna. 

Alla barn har gratis tandvård av staten

Alla barn har gratis tand- och sjukvård. Så ser välfärden ut i Sverige när det kommer till barn. Det samma gäller om barn har behov av psykiatrisk vård, bland annat. Att barn ska få gratis tandvård är bland det bästa man kan ge sina barn. Det är så viktigt att de i tidig ålder får den tandvård som de behöver. Även mycket små barn behöver få rätt slags tandvård ända från början. Så snart de har fått sina första tänder, bör de få in vanan att borsta sina tänder varje morgon och kväll. Har de bara fått in den vanan, är det bland det bästa tandvården man bara kan tänka sig.

Vuxna har tandvårdsskydd upp till en viss summa

När man är vuxen, och det brukar gälla alla över 18 år, måste man betala för sin sjuk- och tandvård. Undantag finns, och de brukar gälla de som studerar på gymnasiet, vilket är nästan alla ungdomar som har gått ut grundskolan efter nian. Även studenter, som väljer att studera vidare på högskola eller universitet brukar få rabatter som underlättar för dem som söker sig till sjuk- och tandvård. Här tar vi upp några av de bidrag som man får även som vuxen.

Är man mellan 23-29 år och behöer tandvård, får man 600 kronor per år i bidrag från staten. Det brukar dras av direkt av tandläkaren och den so betalar för tandläkarbesöket brukar bara betala efter att man har erhållit bidraget.

Är man ännu äldre, är tanken att man som vuxen har hunnit etablera sig på arbetsmarknaden och få mindre bidrag vid sitt tandläkarebesöket. Är man mellan 30-64 år får man 300 per år men fortsätter tandvården under två år blir bidraget 1.200 på de två åren. De som är över 65 år får samma storlek på bidraget som de som är mellan 23-29 år och får 600 per år.

Letar du efter en tandläkare i Solna? Läs då mer här.

22 Oct 2018