Tandläkare Höör

Blogg om tänder & tandvård

Estetisk tandvård i Stockholm - dentalt ska vara centralt

När såg man egentligen senast sitt eget leende i spegeln? Vågar man ens le inför andra? Tillgång till estetisk tandvård i Stockholm är något som de flesta önskar sig för att bli lyckliga.

Tandvården i Sverige har under de senaste 100 åren förbättrats avsevärt. Detta har resulterat i att dåliga, missfärgade eller sneda tänder kan uppfattas som tecken på dålig hälsa. Skönt att veta att det finns tillgång till estetisk tandvård för dig som bor i Stockholm. Det kan röra sig om en tandblekning, en skalfasad eller vanlig tandreglering. Lättande för oss som lider av tandläkarskräck kan vara att veta att personalen har förståelse och vet att ett mjukt bemötande är A & O. Besöket hos tandläkaren ska vara en så behaglig upplevelse som möjligt, oavsett om det rör sig om enklare eller mer omfattande behandlingar.

Tryggt och nära med estetisk tandvård

Tanken och målet är att man inte ska behöva resa land och rike runt för att få exempelvis en laserbehandling eller keramisk fyllning, det finns ju inte bara estetisk tandvård i Stockholm. Ibland kanske du behöver gå akut till tandläkaren och då kan det vara trevligt att samma klinik som hjälper dig med implantat, även kan utföra traditionell tandvård på hemmaplan. Helst bör man även kunna fatta beslut om sin tandvård i sin egen takt och utan stress, varför professionell konsultation från din tandläkare är av högsta vikt. Du kommer sällan känna dig tillfreds med exempelvis din tandblekning om det upplevts som den har blivit pådyvlad eller översåld.

Modern estetisk tandvård

Klart att man önskar få sina behandlingar utförda på en klinik som har modern utrustning. Metoderna som tillämpas bör vara i enlighet med den senaste forskningen inom tandvård. Som ett exempel kan man ju nämna den keramiska fyllningen som ett nyare och bättre alternativ till den äldre metoden som använder sig av titan. Denna metod har visat sig öka risken för allergier och infektioner. Många känner även ett motstånd mot att operera in metall i kroppen. Därför har keramiska implantat blivit en populär metod att åtgärda skadade tänder. Även laserbehandling är en smidig metod att exempelvis hämma bakterietillväxt efter tandlossning eller vid rengöring efter en rotfyllning. Laser går även att använda vid estetiska ingrepp, till exempel om du vill att lite mindre av tandköttet ska synas när du ler. I slutändan handlar det om två saker - bättre tandhälsa och att du ska våga visa ditt leende på nytt.

24 Sep 2021