Tandläkare Höör

Blogg om tänder & tandvård

En tandläkare mitt i staden

Centralt i Stockholm finns det tandläkare på Östermalm som kan ta hand om dina tänder och ge dig bästa service så att du kan få ett riktigt vackert leende.

Mycket av vårt självförtroende i sociala sammanhang hänger samman med att vi gillar oss själva och är trygga med den bild vi visar upp av oss till andra. Ett välvårdat yttre och ett vackert leende öppnar många möjligheter till att få chans till jobb och säljkarriär. Man kan säga att det till stor del hänger på tänderna. Man är född med en bra tandkvalitet och tänder som sitter rakt, eller så är man inte det, och då får man hjälpa naturen på traven lite. Hjälpen kan vara verkligt nära. Exempelvis en tandläkare på Östermalm är garanterat skicklig på att fixa till ditt leende, så att du blir nöjd själv.

Från blekning till implantat

Ur estetisk synvinkel har man många val. Man kan bleka tänderna, dra ut tänder som sitter helt fel, korrigera med tandställning och bettskenor. Numera finns det skonsamma fästen och nya material, för att det ska kännas så lite som möjligt att rätta till sina tänder. Fattas det tänder, kan man göra implantat med kronor och bryggor. Därigenom får man ett enhetligt leende med så lite ingrepp som möjligt. Implantatet skruvas fast och ser precis ut som en vanlig tand. Trasiga tänder måste förstås lagas, och ibland även rotfyllas. Men din tandläkare kan ge dig goda råd och tips om vilket alternativ som är bäst just för dig. Det är aldrig för sent att få ett vackert leende, så gå inte och dröj med dina bekymmer.

Hjälp mot tandläkarskräck

Många drar sig för att gå till tandläkaren, helt enkelt för att de är rädda. Det är förknippat med så mycket obehag, att man bara går till tandläkaren om det dyker upp en akut smärta, som man bara måste göra något åt. Det är bra att veta att det finns tandläkare som aktivt jobbar med att dämpa patienternas gamla tandläkarskräck. De berättar pedagogiskt om vad de tänker göra, och patienten är med och diskuterar om åtgärderna. Det finns ju bedövning, och en lugn och tålmodig tandläkare kan ge den trygghet som patienten behöver. Kanske blir det en helt ny upplevelse att få tänderna lagade och omskötta. Fördelen, det faktum att tänderna rättas till så att det ser snyggt ut, gör att det är väl värt att gå till tandläkaren.

12 Feb 2020